Nov 30, 2019
5 Views

Populaire kersttradities en kerstdecoraties in Spanje

Written by

Over de hele wereld is Kerstmis een van de meest bekende feestdagen. In Spanje, evenals in veel andere landen, richt deze feestdag zich op de viering van de geboorte van Christus. Het is een tijd voor gezinnen om samen te komen om de vreugde van het seizoen te vieren en te delen met zang, dans en familiemaaltijden. Kerstbomen en handgemaakte decoraties, evenals de kerststal zijn bekende bezienswaardigheden. Hoewel deze tradities in veel landen gebruikelijk zijn, zijn er enkele aspecten van de kerstvakantie die uniek zijn voor Spanje.

In de aanloop naar de kerstvakantie vieren de Spanjaarden een traditie genaamd "Hogueras" (vreugdevuren). Dit is een viering van de winterzonnewende, de kortste dag van het jaar. Op dit second springen mensen over een vreugdevuur, wat een bescherming tegen ziekte symboliseert. Ook tijdens de winterzonnewende worden schommelsets gebouwd om door de mensen te worden gebruikt in de overtuiging dat door hoog te schommelen de zon hoger aan de hemel zal bewegen.

Op kerstavond worden overal in de dorpen kleine lampjes aangestoken die de sterren aan de hemel van de kerstavond voorstellen. Om middernacht worden er in elk van de dorpen klokken gebeld die iedereen oproepen tot "La Misa Del Gallo", de mis van de haan. Dit wordt genoemd omdat de haan bekend stond als de eerste van de dieren die de geboorte van Christus aankondigde.

Na de middernachtmis wordt het kerstdiner geserveerd. De traditionele vakantiemaaltijd omvat "Pavo Trufado de Navidad", wat kalkoen met truffels is. Geroosterd lamsvlees, speenvarken, eend en zeevruchten zoals kreeft, garnalen, forel en zalm kunnen ook worden geserveerd, afhankelijk van in welk deel van het land males is. Traditionele desserts kunnen marsepein zijn, gemaakt van honing, amandelen en eieren, en polvorones, wat een zoetbrood is. Noten, gedroogd fruit en karamelvla worden onder andere geserveerd. Geen maaltijd is compleet zonder een drankje. Cava is de Spaanse champagne en het gaat vaak samen met de kerstmaaltijd.

In veel landen is een bezoek van de kerstman een belangrijk onderdeel van een kerstviering. In Spanje is dit echter niet het geval. De kinderen ontvangen wel kleine cadeautjes van "Papa Noel" met Kerstmis, maar dit is geen groot onderdeel van de festiviteiten. In plaats daarvan vieren ze 6 januari, de Drie Koningsdag, een dag ter herdenking van de Drie Wijzen die geschenken brachten aan de Child Jezus. Op 5 januari nemen de kinderen deel aan een parade om de Drie Koningen te zien wanneer ze naar hun dorp of stad komen. Wanneer ze de kans krijgen, vragen ze de Drie Koningen om de geschenken waarop ze hopen. Aan de vooravond van deze speciale dag laten de kinderen hun schoenen uit waar ze gemakkelijk te vinden zijn. Ze zijn gevuld met stro en wortelen voor de kamelen waarop de Wijzen reizen. De volgende ochtend zijn het stro en de wortels verdwenen, vervangen door geschenken. Op deze dag wordt een speciaal dessert geserveerd, de "Roscon de los Reyes", een grote ronde cake. Het is versierd met gekonfijte vruchten, die de juwelen vertegenwoordigen die op de gewaden van de Drie Koningen waren. Er is een verrassing in de cake gebakken, en wie het vindt wordt de koning of koningin van het huis.

Spanje's kerstviering is vergelijkbaar met de manier waarop andere landen het vieren met kerstbomen en kerstkransen. Maar door ook zijn eigen unieke tradities te hebben, kan een bezoeker inzicht krijgen in de mensen in Spanje en hun leven. Het kennen van de tradities van verschillende landen zoals Spanje kan iemand een nieuwe waardering voor de kerstvakantie over de hele wereld geven.

Article Categories:
DIY Home Decor Ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *